Controale COVID 19 în Dolj si Gorj

0
81

În judeţul Gorj, începând de sâmbătă, 4 iulie, poliţiştii locali, jandarmii, dar şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţia Sanitară Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică şi Protecţia Consumatorului, în frunte cu prefectul judeţului Gorj vor efectua controale pentru a se asigura că românii respectă măsurile impuse de guvern pentru stoparea infectărilor cu Covid 19.

Activităţile se vor efectua în principiu în zonele aglomerate, precum supermarketuri, malluri, pieţe, târguri, terase, piscine dar şi în tramvaie şi autobuze. Până în acest moment, în judeţul Gorj au fost controlate peste 150 de societăţi comerciale.

Autorităţile au oferit indicaţii pentru prevenirea infectărilor cu noul Coronavirus, 30 dintre acestea fiind pentru cei care nu au respectat măsurile de protecţie individuală şi 50 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, în valoare de peste 40.000 lei.

Această colaborare continuă, iar echipele mixte acţionează zilnic pentru prevenirea răspândirii Covid 19.

În judeţul Dolj a fost ridicat numărul de echipaje rutiere, care au ca scop să prevină răspândirea noului Coronavirus. Peste 100 de societăţi comerciale au fost verificate, iar nereguli au fost găsite în 65 dintre acestea. În urma verificărilor la o terasă din Craiova au fost găsite încălcări ale măsurilor instituite de starea de alertă şi au fost amendaţi cu 10.000 lei.

Verificarile continuă după ce Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, momentan nu s-a terminat primul val de coronavirus şi măsurile date de starea de alertă au ca obiectiv prevenirea unei reveniri la starea de urgenţă. După spusele Premierului, situaţia din România este una bună, dar dacă România ar intra din nou în starea de urgenţă, ţara poate intra în criză, iar specialiştii prevăd că România va ieşi cu greu din această situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here