Știrea falsă care a păcălit o mulțime de români

0
132

O postare care în două zile a făcut peste 2.800 de redistribuiri este în realitate falsă. Aceasta a fost publicată pe o pagină de facebook.

Administratorii paginii  „Make Romania Great Again” au postat în data de 23 februarie o poză cu un ascensor care de fapt se află În China. Aceștia au zis la descrierea fotografiei că acest lift se află în rezervația Cozia, ba chiar l-au poreclit „Gheorghiță”. Liftul ar fi doborât trei recorduri mondiale : cel mai rapid lift exterior, cel mai înalt lift cu vederi şi cel mai rapid lift cu cea mai mare încărcătură de pasageri. Toate acesta sunt numai minciuni în încercarea de a se face cunoscuți.

Postarea imediat a devenit virală fiind distribuită de peste 2.800 de utilizatori ai platformei facebook. Unele persoane care au văzut postarea și-au dat seama că este un fals și au continuat ironia.

Alte persoane sunt cu adevărat revoltate de promovarea știrii false și se cere eliminarea acesteia de pe platformă. Majoritatea oamenilor care au văzut postarea erau ferm convinși că aceasta există în parcul natural Cozia.

Liftul „minune” se află în China în regiunea Zhangjiajie, și este denumit Ascensorul celor 100 de dragoni. A fost inaugurat în anul 2015 și acesta se află în exteriorul unei stânci imense. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor la capitolul „Cel mai înalt lift exterior din lume”.

Pagina de Facebook  „Make Romania Great Again” postează doar informații neadevărate pe care cititorii ar trebui să le identifice ca fiind false. Administratorii paginii au avut ca scop promovarea acestor informații ca să arate cât de creduli sunt oamenii.

[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here