Investiții în valoare de 550.000 euro demarate de Consiliul Județean Dolj

0
110

Miercuri, Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a semnat un contract pentru finanțare de fonduri europene pentru un proiect de aproximativ 550.000 de euro, care încearcă să crească eficiența energetică a Ambulatoriului pentru Sportivi din Craiova, oferă tratamente medicale pentru sportivi din 7 județe: Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Argeș și Teleorman.

În acest moment se află în faza de semnare a documentelor pentru finanțarea unui nou proiect european prin care se dorește abordarea unuia dintre obiectivele aflate în patrimoniul Consiliului Județean, adică ambulatoriul pentru sportivi. La această instituție ajung sportivi din 7 județe pentru a-și procura viză medicală. În acest moment se află într-o clădire veche și singura soluție de al reface este prin intermediul fondurilor europene. Se dorește o clădire modernă.

În cadrul unei conferințe de presă Cosmin Vasile vicepreședintele Consiliului Județean  Dolj, a evidențiat că noul proiect se va înscrie într-o serie de investiții pe care CJ le desfășoară cu fonduri europene, pentru refacerea unor clădiri publice. În acest moment se desfășoară licitația pentru imobilul în care funcționează  Clinica de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență și s-a depus o cerere pentru o investiție similară cu cea de la Liceul Tehnologic Special «Beethoven»“

Consiliul Județean Dolj a depus într-un exercițiu financiar 9 aplicații de finanțare în valoare de aproximativ 93 de milioane de euro, fonduri nerambursabile din 3 domenii importante: reabilitări de drumuri județene, eficiență energetică și monumente istorice.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here