Andreea Esca a învins Coronavirus. Vezi afirmațiile vedetei TV

0
80

Andreea Esca a învins Coronavirus. Vezi afirmațiile făcute de vedeta TV

Vedeta de televiziune a recunoscut faptul că a fost infectată cu noul virus, împreună cu soțul și unul dintre copii.

Cum a început totul?

Bineînțeles, cu toții sperăm să nu ni se intâmple nouă sau familiei noastre.  Iată că într-o zi, soțul meu nu s-a simțit foarte bine. Avea febră mare, dar am asociat totul cu o problemă de stomac, așa cum obișnuia să i se întâmple. Problema a fost că aceste simptome s-au întins deja pe parscursul a 3 zile, ceea ce era neobișnuit. Atunci am chemat salvarea, ne-am testat de Covid-19. La el a ieșit pozitiv, la mine negativ. Soțul a fost internat imediat în spital, iar eu am decis sa ma autoizolez la domiciliu 14 zile. Ulterior i-am făcut testul si fiului nostru, Aris, care locuiește cu noi, și surpriză! Și el era pozitiv, chiar dacă nu prezenta niciun simptom major. Îmi spunea că îl deranjează puțin gâtul, dar nimic special, care să ne fi pus semne de întrebare. Imediat l-am internat si pe el la Victor Babeș din capitală, în același salon cu tatăl său. Bineînțeles că a trebuit să o testăm și pe Alexia, fiica noastră. Aceasta nu locuiește cu noi și nici nu am avut contact prea mare, astfel rezultatul ei fiind negativ.

Ce simptome ai avut?

La început nu am avut niciun simptom specific. După vreo 5 zile au început să apară. Consideram că era imposibil ca eu să nu am virusul, atâta timp cât am stat in casă cu două persoane delcarate pozitive, chiar mă miram. Oricum intenționam să refac testul după alte câteva zile, în funcție de prevederile în vigoare. Iată că nu am mai apucat cele 7 zile să fac din nou testul. Într-una din zile, în timp ce găteam, am realizat că nu mai simt mirosul de usturoi. Am crezut că este doar în capul meu, că mă gândesc prea mult la soțul și fiul meu. Am făcut acest test și cu câteva parfumuri puternice pe care le aveam prin casă. Același rezultat. Mai mult, am descoperit că îmi pierdusem și gustul. Din acel moment eram convinsă că sunt purtătoare de coronavirus. Imediat am efectuat testul și, după cum mă așteptam, acesta a fost pozitiv.

Ce alte semne ai mai prezentat?

Simțeam o oarecare durere în gât, ca o amigdalită, dar nu am dat importanță pentru că mie una mi se întâmplă destul de des acest lucru. Astfel m-am tratat cum o făceam și până atunci. Cu toții avem în gând faptul că cei mai grav afectați sunt cei în vârstă, cu boli cronice, supraponderali, etc. M-am aflat în situația în care m-a sunat fiul meu să mă anunțe că tatăl lui a fost transferat la terapie intensivă. Nu îmi puteam imagina cum Alex, la 50 de ani, o persoană care nu fumează, face sport regulat, nu are vicii, nu face excese, a reușit să facă forma cea mai gravă dintre noi 3.

Nu puteam să realizez cum este posibil ca un organism atât de puternic să cedeze atât de ușor și de repede. Plămânii lui au fost invadați într-un timp foarte scurt, organismul reacționând foarte violent. A ajuns la terapie intensivă unde a fost ventilat mecanic. Din acel moment, stăteam de vorbă cu un alt om. Boala l-a schimbat total pe soțul meu. Tot timpul îmi repeta că nu mai poate și că acesta este iadul pe pământ. La scurt timp Alex mi-a dat mesaj că nu mai poate să vorbească și că se simte din ce în ce mai rău. I s-a propus să facă o transfuzie cu plasmă, eu i-am zis să accepte pe loc. După această alegere, starea lui de sănătate s-a stabilizat.

De ce am făcut declarațiile tocmai acum? Pentru că sunt om. Sunt om și am avut nevoie să mă liniștesc, să mă ocup de familia mea, urmând ca după ce totul a revenit la normal, să stau de vorbă cu dumneavoastră și să răspund oricărei întrebări. Fiecare dintre noi avem o limită, iar eu atât am putut. Chiar nu era momentul să dau declarații, în timp ce soțul meu era internat la terapie intensivă, fiul meu în spital, iar eu acasă, neputincioasă.

De unde a apărut virusul?

Sinceră să fiu, chiar nu îmi dau seama de unde. Recunosc că am mers recent la o petrecere, dar nu cred că de acolo. De ce? Pentru ca nimeni din acel colectiv nu a prezentat infectarea cu noul virus, și mai mult de atât, acolo chiar s-au respectat normele de igienă. Iată că virusul poate apărea de oriunde, suntem oameni și suntem expuși in măsură egală.

Acum suntem bine cu toții, Alex doar trebuie să mai stea câteva zile în spital. Vreau să mulțumesc pe această cale medicilor din întreaga țară, chiar sunt niște eroi. De asemenea, fac apel la fiecare cetățean să ia în serios această problemă. Nu se știe niciodată de unde poate apărea.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here