Spitalele din Dolj nu sunt pregătite pentru un val de copii infectați cu coronavirus

0
92

O dată cu începerea noului an școlar, o nouă întrebare stă pe buzele părinților. Unde vor fi trimiși elevii din Dolj suspecți de coronavirus? În acest moment se așteaptă ca numărul de infectări să crească, iar spitalele din Dolj nu sunt deloc pregătite pentru acest scenariu.

Banalele răceli vor da bătăi de cap sistemului medical deoarece simptomatologia este asemănătoare virusului Sars-Cov-2, astfel copii vor putea fi suspecți de coronavirus. În acest moment la spitalul suport Covid, secția de pediatrie din cadrul spitalului Filantropia sunt disponibile doar șase locuri pentru copiii suspecți de coronavirus.

Normele prevăd faptul că pacienții suspecți trebuie să stea singuri în salon cu toaletă proprie, spitalul Filantropia deși dispune de saloane mari acestea sunt ocupate de o singură persoană. se va încerca o extindere până la 10 sau 11 locuri.

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, copiii sunt internați doar în momentul în care infecția a fost confirmată. Nu există locuri alocate suspecților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here