Ce restricții se aplică pentru românii care vor să intre în Belgia

0
155

Ce restricții se aplică pentru românii care vor să intre în Belgia

MAE informează cetăţenii care călătoresc în Belgia că ţara noastră este încadrată în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot emite măsuri şi recomandă vigilenţă crescută.

MAE precizează că duminică autorităţile belgiene au prezentat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri care au intrat deja în vigoare, în momentul publicării acestora.

Condiţiile de intrare vizează repartizarea statelor de provenienţă a persoanelor care urmează să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri impuse, zona portocalie – autorităţile belgiene pot stabili măsuri speciale (la acest moment se recomandă vigilenţă crescută) şi zona roşie – carantină obligatorie şi testare la intrarea în ţară.

Conform informaţiilor transmise public de către autorităţile belgiene, România a fost încadrată pe lista statelor din zona portocalie.

Astfel, cetăţenilor care urmează să intre din România în Regatul Belgiei în scop turistic, începând cu data de 13 iulie, li se recomandă vigilenţă ridicată privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei cu noul virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here