Anunț Șocant! Specialiștii chinezi: persoanele asimptomatice cu Covid-19 pot dezvolta leziuni

0
86

Lipsa simptomelor nu înseamnă că virusul nu este prezent în organism. Ceea ce este incredibil e că putem avea două persoane infectate cu corona virus dar numai una dintre ele să ajungă în stare gravă la spital, iar cea de a două să nu prezinte nici măcar un simptom.

Acest lucru face ca virusul să fie foarte greu de controlat deoarece nu se știe cine este infectat decât în urma unor teste. Chiar dacă persoanele sunt infectate cu Covid-19 și nu prezintă niciun simptom asta nu înseamnă că aceștia nu au de suferit, mai ales organele interne.

Oamenii asimptomatici au semne de pneumonie

Un nou studiu realizat de cercetătorii chinezi – s-a descoperit în urma unui computer tomograf (CT) aplicat la 58 de pacienți asimptomatici testați pozitiv cu Covid-19.

Aceștia au fost testați și s-a remarcat prezența noului virus în organismul indivizilor. Chiar dacă simptomele lipseau, s-au remarcat la nivelul plămânilor niște leziuni asemănătoare pneumoniei.

Dintre pacienții care erau asimptomatici 27% au dezvoltat simptomele specifice și au fost internați. Simptomele care au fost prezente sunt: febră, oboseală, respirație îngreunată, diaree și tuse.

Cu toate acestea, la majoritatea persoanelor infectate, fie că prezentau sau nu simptome, s-au remarcat leziuni la nivelul plămânilor acestea fiind bilaterale sau unilaterale, fie la plămânul stâng sau drept. Chiar dacă oamenii care au Covid nu prezintă simptome și starea lor generală este bună, pot suferi de leziuni pulmonare care se fac văzute în timp.

Ceea ce este cu adevărat îngrijorător îl reprezintă faptul că aproximativ 60% din persoanele testate pozitiv nu au prezentat simptome sau au avut doar simptome ușoare.

Astfel este necesar să se acorde atenție cazurilor de Covid-19 și de asemenea computerul tomograf joacă un rol destul de important în gestionarea focarului de corona virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here