vineri, martie 5, 2021

Peste 300 de focare de Covid-19, vezi ce a declarat Raed Arafat

Must Read

Criminalul de la Onești a fost condamnat de patru ori

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroșan a fost condamnat de patru ori înainte de crimă. De asemenea a fost...

Din ce în ce mai mulți tineri infectați cu Covid-19 ajung la terapie intensivă

În acest moment secția de Terapie Intensivă de la Institutul „Marius Nasta” din București este la capacitate maximă, datorită...

Vaccinul AstraZeneca va fi utilizat la persoanele peste 65 de ani din Franța

Vaccinul AstraZeneca care de ceva timp a ajuns la noi în țară va fi utilizat și pe teritoriul Franței....

În acest moment în țară sunt peste 300 de focare de coronavirus, a anunțat Raed Arafat. Aceste focare sunt cămine, azile de bătrâni și în domeniul industrial, toate acestea sunt zone controlabile.

Nimeni nu poată să prezică evoluția bolii și momentan nu sunt excluse nici „scenariile mai grele” a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Acesta a prezentat care este diferența dintre focarele controlabile și cele cu transmisie comunitară, unde în unele cazuri se va impune măsura carantinării chiar și a întregii localități. Dacă o localitate are un număr ridicat de cazuri de Covid-19 și aceste cazuri sunt într-un azil sau cămin măsurile se vor impune azilului sau căminului.

Dacă într-o comunitate avem 2.000 de locuitori și avem 10 cazuri, 15 cazuri, 20 cazuri atunci vorbim despre transmitere comunitară iar impunerea măsurilor asupra persoanelor care sunt infectate este ineficientă. Există posibilitatea să fie mai multe persoane asimptomatice care pot să transmită boala fără să știe, atunci întreaga localitate va intra în carantină și se va începe testarea în masă.

Această decizie se va lua doar dacă răspândirea comunitară va fi serioasă. Nicio țară nu poată să excludă impunerea unor noi măsuri de siguranță în caz că situația va evolua mai puțin favorabil. În acest moment nu suntem într-un astfel de scenariu dar poate peste o lună, două sau în primăvară se poate ajunge în situații mai grele dacă virusul nu va mai putea fi controlat, a declarat Raed Arafat.

[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Criminalul de la Onești a fost condamnat de patru ori

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroșan a fost condamnat de patru ori înainte de crimă. De asemenea a fost...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -