Medicii de familie nu mai pot elibera concedii medicale

0
87

Chiar dacă numărul de infectări cu Covid-19 crește de la o zi la alta, spitalele nu mai au loc pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare, în cele mai multe dintre județe medicii de familie nu pot elibera concediu medical de carantinare deoarece nu au documentele necesare, acestea sunt eliberate de DSP.

Potrivit coordonatorului Grupului Tinerilor Medici de Familie, medicii de familie au nevoie de un document de la DSP pentru a emite concedii medicale pentru pacienții care sunt infectați cu Covid-19. DSP-urile sunt supra aglomerate datorită anchetelor epidemiologice, emiterea de certificate pentru pacienți, iar fără documentele necesare emiterea unui concediu medical este imposibil.

Sunt pacienți care au stat o perioadă bună în izolare chiar dacă nu aveau concediu medical emis de medicul de familie. De cele mai multe ori în cazul pacienților asimptomatici sau cu forme ușoare li se dă o săptămână de concediu de la spital după aceea trebuie să se descurce singuri pentru a procura actele necesare prelungirii concediului.

Medicii care eliberează concediu medical fără actele de la DSP riscă amenzi usturătoare.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here