Norul de fum din SUA va ajunge în Europa

0
86

Incendiile din Statele Unite sunt din ce în ce mai intense decât media din ultimii 15 ani. Fumul degajat este unul foarte dens care a ajuns până în Europa. Conform datelor primite prin sistemul de supraveghere prin satelit.

Incendiile din ultima vreme a cuprins California și Oregon, cantități mari de fum au fost degajate în atmosferă iar în 2020 a fost înregistrată cea mai mare cantitate de fum decât în orice alt an de la începutul măsurătorilor. Norul dens de fum a ajuns până în Europa.

Norul de fum a rămas timp de câteva zile din cauza condițiilor atmosferice, a ajuns în largul coastei pacifice a SUA și a fost direcționat spre America de Nord. CAMS anunță că norul de fum va traversa Atlanticul și în decursul săptămânii va ajunge în Europa de Nord.

Aceste incendii provoacă foarte multă poluare în atmosferă iar fumul gros se poate observa de la o distanță de peste 8.000 de kilometrii depărtare. Peste 2.000 de hectare de vegetație au fost distruse începând cu jumătatea lunii august.

Oamenii de știință sunt de părere că aceste incendii de vegetație sunt din cauza schimbărilor climatice și care agravează seceta cronică și determină condiții meteo extreme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here