Adio chipsuri, margarină, popcorn și supe la plic. Vezi lista alimentelor interzise

0
114

Adio chipsuri, margarină, popcorn și supe la plic. Vezi lista alimentelor interzise

Începând cu luna aprilie 2021, legea ne obligă să mâncăm mai sănătos. Parlamentul a aprobat legea privind interzicerea comercializării anumitor produse alimentare considerate periculoase pentru organismul uman. Printre acestea se numară chipsurile, supele la plic, popcornul pentru microunde, margarina, sosurile, cremele tartinabile, anumite napolitane și torturile preambalate.

Acestea sunt considerate nocive, deoarece au un conținut ridicat de acizi trans. Propunerea a venit din partea medicului Adrian Wiener, senator USR, și vizează alimente atât comercializate în magazine, cât și cele livrate de restaurante.

Mai mult, legea se aplică şi produselor alimentare care provin din ţări terţe şi din alte state membre ale Uniunii Europene. Alimentele care nu se încadrează în normele prevăzute în lege vor fi retrase imediat din circuitul adresat consumului uman.

Legea se află în acest moment la președintele României, iar dacă acesta o va aproba, alimentele nocive vor fi interzise începând cu 1 aprilie 2021.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here