În ce condiții va începe anul școlar din toamnă

0
115

Președintele Klaus Iohannis a adus în discuție deschiderea noului an școlar.

Potrivit declarației acestuia, școala sigur nu va începe în condiții normale deoarece pandemia nu va dispărea din septembrie. Cel mai probabil se ia în considerare un scenariu mixt, cu elevi la școală cât și la cursuri online.

„Situația privind deschiderea noului an școlar cât și cel universitar este una foarte importantă și care mă preocupă foarte mult. S-au făcut progrese în privința conturării unor strategii. Școala nu va începe sigur în condiții normale, deoarece pandemia nu va dispărea din septembrie”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată acesta crede că va fi foarte complicat ca în România să existe doar școală online și de aceea totul se îndreaptă spre un scenariu mixt.

„Ar fi foste complicat să avem doar școală online, și de aceea ne îndreptăm spre un scenariu mixt unde cel mai probabil în funcție de condițiile locale existente vom avea mai mult școală normală, adică cu elevi la școală sau mai mult online, adică în sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri se va stabili cu exactitate în următoarele două săptămâni:”, a adăugat președintele.

Acesta nu își dorește să pună în pericol sănătatea și siguranța copiilor  și  cadrelor didactice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here