Veste bună de la SENAT! A fost APROBAT proiectul de desfășurare online a cursurilor

0
119

Veste bună de la SENAT! A fost APROBAT proiectul de desfășurare online a cursurilor

SENATUL României a semnat proiectul de desfășurare online a cursurilor atât din ciclul de studii preuniversitar, cât și universitar.

Luni, 27 iulie, a avut loc o nouă ședință a plenului Senatului României în cadrul căreia a fost aprobat proiectul de desfășurare online a cursurilor din domeniul preuniversitar și universitar. Propus de Senatorul Ecaterina Andronescu, proiectul va fi pus în aplicare doar în situația în care se va ajunge la instituirea stării de urgență sau a celei de asediu.

Noul val pandemic aduce modificări și în sistemul educațional, ajungându-se, astfel, la o nouă propunere legislativă care să asigure suport moral și tehnic elevilor și studenților în vederea exercitării dreptului fundamental la educație întrevăzut în articolul 32 din Constituție, în situații de urgență sau de asediu.

Inițiativa Senatorului PSD a fost votată în felul următor : 102 voturi pro și 26 voturi contra.

Pentru a evita incidentele provocate de noul val epidemiologic în domeniul educațional, proiectul a fost aprobat cu îmbunătățirile sau modificările stabilite în cadrul comisiei de specialitate. Potrivit acestuia, dar și a prevederilor constituționale, sistemul de învățământ românesc va trece cu ușurință peste momentele de instituire a stării de urgență sau a stării de asediu, iar dreptul elevilor și studenților la învățătură nu va fi suspendat, ci va fi susținut după metodologia proprie  fiecărei instituții de învățământ.

Concomitent, sugestia legislativă care completează în totalitate Legea Educației Naționale nr.1/2011 a fost respinsă de Camera Deputaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here