Intră să vezi în ce condiții va începe noul an universitar

0
88

Miercuri a fost adoptată o ordonanță de urgență care va modifica Legea educației, în privința instituirii unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu Covid-19, în cadrul grădinițelor, școlilor și universităților.

În funcție de evoluția epidemiologică și de specificul fiecărei universități, în baza autonomiei universitare, desfășurarea activității didactice în anul universitar 2020-2021 care presupune prezența fizică a studenților la cursuri se va stabili prin hotărâre a Senatului universitar.

Activitățile didactice se vor desfășura pe trei paliere.

  1. Prezența fizică a studenților la toate cursurile
  2. Prezența fizică a studenților, numai la cursurile stabilite de  Senatul universitar
  3. Suspendarea cursurilor pentru realizarea cărora se impune prezența fizică a studenţilor în universități

În situația în care cursurile vor fi limitate sau suspendate, pentru care prezența este obligatorie, desfășurarea activităților aferente anului universitar 2020-2021  conform legii, examenele de finalizare a studiilor de licență, de masterat sau a programelor postuniversitare, susţinerea tezelor de doctorat, susţinerea tezelor de abilitare, vor putea fi susținute online.

Vor fi recunoscute activităţile didactice şi de cercetare  cât și examenele de finalizare a semestrelor și a studiilor de masterat și licență, referatele şi tezele de doctorat susținute online.

[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here