Ce se va întâmpla cu elevii care prezintă simptome la școală

0
136

Luni pe 14 septembrie se vor redeschide școlile după ce timp de șase luni acestea nu au mai funcționat din cauza pandemiei de coronavirus.

Unitățile de învățământ sunt obligate să aibă un spațiu special pentru izolarea elevilor în cazul în care aceștia prezintă simptomatologie specifică Covid-19. Într-un astfel de caz profesorul are obligația să anunțe conducerea școlii pentru a se ține legătura cu DSP. Elevul va merge într-o sală de izolare și va fi supravegheat de un caru didactic desemnat și se vor anunța părinții copilului.

În cazul în care copilul va avea nevoie de sprijin medical se va apela numărul de urgență 112. În cazul în care un elev este depistat pozitiv cu coronavirus acesta va fi transportat la o unitate medicală iar restul colegilor vor intra în carantină 14 zile iar cursurile se vor desfășura online, iar clasa va fi închisă.

În cazul în care trei elevi de la clase diferite sunt depistați pozitiv, aceștia vor merge la unități medicale de specialitate iar restul elevilor vor intra în carantină 14 zile iar unitatea de învățământ va fi închisă pentru dezinfectare.

În cazul în care elevul prezintă simptomatologie de tip respirator sau de boală în timpul orelor sau în timpul triajului epidemiologic, aceștia vor fi izolați într-o încăpere specială și vor fi anunțați părinții.

Copilul simptomatic care așteaptă să fie luat de la școală de către părinți va fi izolat într-un spațiu închis în funcție de vârstă și cu supravegherea adecvată de către adult. Elevul va folosi o baie separată dacă este necesar și ulterior baia va trebui să fie dezinfectată cu substanțele avizate înainte de a fi folosită de altcineva.

Nu se va transporta elevul în lipsa părinților la: medicul de familie, farmacie, serviciu de urgență sau spital, decât dacă simptomele sunt severe.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here