Mai multe asociații de elevi contestă noile măsuri privind deschiderea școlilor

0
133

Mai multe asociații de elevi cum ar fi: Constanța, București, Ilfov, Maramureș și cea din Vâlcea contestă noile măsuri privind redeschiderea școlilor din toamnă și spun că închiderea anumitor unități vor pune în pericol elevii cât și cadrele didactice.

Cele patru comitete au trimis, miercuri seara, un comunicat de presă referitor la anunțul făcut de Președinte privind măsurile în care se vor face orele din data de 14 septembrie.

Reprezentanții elevilor au declarat că în zona urbană testările nu se fac în măsura care trebuie și astfel se ascunde imaginea reală a evoluției numărului de cazuri.

Sabina Spătăriu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, a declarat că autoritățile au dovedit că totul se face cu jumătate de măsură și elevii mai au de așteptat deciziile ce se vor lua.

Miercuri seara, președintele Klaus Iohannis a anunțat că majoritatea elevilor vor merge fizic la școală dar există trei scenarii privind numărul de cazuri la mia de locuitori. Aceste trei cazuri sunt: verde, galben și roșu. Majoritatea localităților din România se află în scenariul verde adică elevii vor merge fizic la școală. Dacă situația va evolua se va adapta în funcție de numărul de cazuri.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here