ANAF anunță crearea unei aplicații prin care persoanele își pot deschide un cont în Spațiul Privat Virtual fără să mai fie nevoie de prezență fizică

0
131

ANAF anunță crearea unei aplicații prin care contribuabilii își pot deschide un cont în Spațiul Privat Virtual unde se vor identifica cu ajutorul internetului.

Se va depune o cerere pe site-ul ANAF, în urma căruia se va primi pe email o programare, unde se va intra în conferință video cu inspectorul de la Fisc, care va pune întrebări ca să își confirme identitatea, la ora și data stabilită.  Dacă contribuabilul nu va putea să intre în conferință trebuie să ceară o reprogramare.

Această procedură va fi doar pentru personale fizice nu și pentru cele juridice. Pentru persoanele juridice, Fiscul a emis la finalul lunii trecute o altă procedură bazată pe transmiterea de date emise și transmise anterior la Fisc, către firma care solicită acces online la Spațiul Privat Virtual.

Spațiul Privat Virtual (SPV) este disponibil atât pentru persoanele fizice cât și cele juridice doar că procedurile difer. Prin intermediul SPV contribuabilii au acces la internet și pot să vadă ce taxe au de plătit și pot primii notificări de la ANAF.

Această platformă este găzduită de serverele Ministerului Finanțelor Publice, iar documentele comunicate au aceeași putere juridică ca și cele primite la ghișeu sau prin poștă. Până în acest moment era necesare prezența fizică al ghișeu pentru autorizarea unei persoane fizice sau juridice.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here