Criză în spitale! Nu mai sunt paturi la Terapie Intensivă

0
206

Criză în spitale! Nu mai sunt paturi la Terapie Intensivă

Ministrul Sănătăţii a declarat că în perioada următoare vor fi adăugate încă 280 de paturi la terapie intensivă în aproximativ 24 de spitale.

“Noi avem aproximativ 1.390 de paturi la terapie intensivă, avem 1.132 de pacienţi la terapie intensivă, mai avem în operaţionalizare alte 280 de paturi de la 24 de spitale, operaţionalizarea lor făcându-se între 7 şi 21 de zile”, a declarat Nelu Tătaru, duminică, după ce a vizitat împreună cu preşedintele Klaus Iohannis Institutul Clinic Fundeni.

De asemenea, s-a precizat că există o evaluare parţială cu privire la deficienţele din spitale.

“Avem nişte rezultate parţiale în care atât noi, cât şi cei de la ISU sau ANMDMR, în funcţie de deficienţa constatată, am realizat un program de conformare urmând să avem evaluarea peste 14 zile. (…) Vorbim de evaluarea fiecărui circuit în secţiile de ATI de care se ocupă Ministerul Sănătăţii prin Inspecţia de Stat, ministrul va face un raport la tot ce înseamnă circuite electrice, precum şi ce va face ANMDMR pentru aparatură şi circuitele de gaz”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ministrul a menţionat că a fost anunțat duminică dimineaţa cu privire la incendiul de la Spitalul CFR din Cluj şi a menționat că cei care deţin spitale departamentale sunt obligați să facă aceleaşi evaluări ca şi Ministerul Sănătăţii.
Tătaru a precizat că locurile de la terapie intensivă sunt în dinamică.

″În Bucureşti, în acest moment, avem suplimentare cu şase paturi la Spitalul Sfânta Maria, cu opt paturi la Spitalul Cantacuzino, cu 30 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi de terapie intermediară la Spitalul Monza Metropolitan. În același timp, reevaluăm celelalte structuri care pot să facă adaptarea paturilor de terapie intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, se ia în considerare și transferul pacienţilor în străinătate, dacă va fi nevoie.

“Sper să nu ajungem în acel moment, fiindcă reevaluăm tot ce înseamnă terapie intensivă, dar dacă va fi nevoie luăm în calcul şi acest lucru. După cum ştiţi, la nivelul comunităţii europene, există un mecanism pentru transferul în momentul în care într-adevăr nu mai avem această capacitate. În toată această pandemie au existat aceste transferuri de pacienţi în judeţele limitrofe sau la distanţă atunci când a fost nevoie de paturi pentru terapie intensivă”, a mai spus Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here