Noi măsuri de siguranță anunțate din data de 15 octombrie

0
99

Încă de la instaurarea stării de alertă pe teritoriul României, treptat restricțiile impuse pe timpul stării de urgență au fost diminuate.

Din data de 15 septembrie, o dată cu creșterea numărului de îmbolnăvirii s-a început adăugarea de noi restricții. La data de 14 octombrie, Guvernul a adoptat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, Raed Arafat a anunțat o serie de noi măsuri aprobate prin actul normativ:

  • Masca va fi obligatorie în spațiile deschise în zonele în care numărul de îmbolnăviri depășește 3 la mia de locuitori.
  • Evenimentele private, nunți, botezuri și mesele festive în spațiile închise și publice vor interzise la nivel național, până la scăderea numărului de îmbolnăviri.
  • Dacă incidența infectărilor cu coronavirus este de 1 sau 1,5 la 1000 le locuitori, terasele, teatrele, cinematografele, restaurantele etc. vor funcționa la 50% din capacitate. Dacă incidența crește mai mult de 1,5 la 1000 de persoane și este până în 3 la 1000 de locuitori sălile menționate vor funcționa la capacitate de 30%. Dacă incidența este mai mare de 3 la 1000 de locuitori aceste săli vor fi închise.
  • Testarea săptămânală a personalului care lucrează în centrele rezidențiale va fi obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here