S-a reintrodus declarația pe propria răspundere. INTRĂ și vezi noul model

0
2548

Pe teritoriul României începând de luni va fi interzisă circularea între orele 23.00 – 5.00. Astfel persoanele care au nevoie să se deplaseze în acest interval orar va trebui să completeze o declarație pe propria răspundere.
În acest interval orar va fi permisă deplasarea doar în următoarele cazuri:

  • Pentru  a merge la muncă
  • Îngrijirea copiilor sau a persoanelor vârstnice
  • Deplasarea la medic

În cazul în care o persoană este oprită de poliție va fi nevoită să prezinte legitimația sau adeverință eliberată de către angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Declarația va trebui să conțină numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă  a adoptat aceste măsuri de siguranță pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus. Măsurile vor inrea în vigoare începând de luni, 9 noiembrie.

Raed Arafat a precizat faptul că declarația va putea fi scrisă de mână dar există și un formular tipizat.
Model de declarație pe propria răspundere se află la finalul articolului.

Art. 4 – (1) În toată România, se propune interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 – 5,00.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23,00 – 5,00 pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, îngrijirea persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităţilor, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităţilor, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil;

(3) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

De asemenea declarația pe propria răspundere va putea fi completată și în format electronic.
DECLARATIE-DE-PROPRIA-RASPUNDERE-model (1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here