Noi măsuri luate la granițe de Ungaria. De ce avem nevoie pentru a trece vama

0
137

Începând de sâmbătă pentru cei ce provin din zonele „galbene” sau „roșii” așa cum le-au clasat autoritățile din Ungaria, vor intra în vigoare noi reguli.

Cei ce vin în Ungaria din țări care sunt în zona „galbenă” sau „roșie” vor trebui să plătească o taxă pentru efectuarea testului PCR sau să intre în carantină pentru 14 zile, potrivit MTI.

De asemenea cetățenii străini care provin din zonele „roșii” nu au voie să intre în Ungaria ci doar cei ce provin din zonă „galbenă” sau „verde”. Cei din categoria „galbenă” vor trebui să respecte aceleași reguli.

Țara noastră, România se află pe lista cu zonele „galbene” printre care se află și: Norvegia, Rusia, SUA, Japonia, China, Bulgaria, Marea Britanie, Portugalia, Serbia, Suedia.

La graniță călătorii sunt verificați și vor primi un certificat roșu, asta înseamnă că este nevoie de carantină și vor trebui să pună acel certificat la intrarea în locuință.

Persoanele care nu doresc să petreacă 14 zile în carantină vor trebui să depună o cerere la autoritățile locale și să achite o taxă de 8,5 euro pentru efectuarea testului și vor primi o adeverință cu care vor trebui să se prezinte la un centru pentru a se recolta analiza.

Deplasarea cu mijlocele de transport în comun va fi interzisă iar masca va fi obligatorie pe tot timpul vizitei la centru, care are loc pe baza unei programări.

Persoanele ce provin din zonele „galbene” vor trebui să repete testul chiar dacă primul a ieșit negativ, iar persoanele care provin din zonele „roșii” nu au voie să părăsească carantina decât după ce vor veni rezultatele și celui de al doilea test care va trebui să fie negativ.

Cei care prezintă la graniță testele cu  rezultat negativ, făcute cu cinci zile înainte și cu 48h diferență între ele, nu vor trebui să stea în carantină.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here