Află care sunt condițiile necesare pentru externare în caz de COVID-19

0
127

Joi au fost publicate criteriile necesare externării în cazul infectării cu Covid-19, în Monitorul Oficial de către Ministerul Sănătății.

Pentru identificarea pacienților infectați cu coronavirus, se vor recolta probele necesare testării conform metodologiei INSP, și se vor analiza prin metoda RT-PCR, conform algoritmului.

Internarea pacienților care prezintă simptome de Covid-19 chiar dacă aceștia au trecut prin infecție, nu este condiționată de refacerea unui nou test pentru coronavirus. Pacienții cărora li se recoltează probe vor aștepta în zone-tampon de care dispun unitățile medicale pentru așteptarea rezultatului.

Pacienții cărora testele sunt negative sau neconcludente dar sunt suspectați de Covid-19 vor fi trimiși la spitale dar se vor menține criteriile de izolare până se va clarifica rezultatul.

Dacă rezultatul testului RT-PCR este negativ dar prezintă simptome, pacienții vor fi trimiși la spitale care nu sunt speciale pentru acest virus și vor primii îngrijiri medicale de specialitate.

Condițiile pentru externarea pacienților testați pozitiv sunt următoarele:

Persoanele asimptomatice dar fără modificări biologice, hematologice și radiologice vor fi externați la 48h după depistare și vor petrece 14 zile în izolare la domiciliu. pacientul va fi monitorizat zilnic de către medicul de familie.

Pacienții asimptomatici dar cu factor de risc cât și cei simptomatici dar cu forme ușoare vor fi internați în spital și vor putea să fie externați după minim 10 zile de la internare și ameliorarea simptomelor de cel puțin 72 de ore.

Pacienții simptomatici cu forme medii și severe vor fi internați timp de 14 zile de la debutul simptomelor. Și vor fi internați în spitale de faza 1 și 2 care dispun de secții ATI.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here