Când încep lucrările pentru Drumul Expres Targu Jiu – Craiova. Licitația s-a terminat.

0
164

După un an de când se caută o firmă care să construiască Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova, în sfârşit, a fost aleasă o firmă pentru a începe să realizeze actele necesare construcţiei şi ulterior să înceapă munca.

Pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova au fost depuse la licitaţie 3 dosare, dar după ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a cerut explicaţii pentru câteva nelămuriri, un singur dosar a mers în etapa următoare.

În zilele următoare va fi verificat proiectul detaliat, iar dacă totul merge bine, în 12 luni, actele pentru drumul expres dintre Craiova şi Târgu Jiu vor fi gata pentru începerea construcției.

Toate costurile vor fi accesate prin fonduri europene, iar bugetul pentru această construcţie este de 6 milioane de euro. În aceşti bani, firma care va semna contractul cu Compania Naţională a Infrastructurii Rutiere trebuie să facă Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic de Execuţie şi Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire. Aceştia sunt obligaţi să acorde suport tehnic până la obţinerea autorizaţiei de construcţie de către Autoritatea Contractantă.

În primă fază oferta depusă a fost pentru o perioadă de 25 de luni, iar după o serie de negocieri timpul a fost redus la 12 luni. După ce contractul de 12 luni se termină, firmă va intra în faza de licitări a documentelor pentru construcţia drumului expres.

În acest moment, drumul care face legătura dintre Târgu Jiu şi Craiova este DN6 (E79). Acest traseu este format din câte o bandă pe sens, iar traficul este foarte ridicat, în special la orele de vârf când se crează cozi infernale. În proportie de 60%, drumul este într-o stare foarte uzată.

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu va fi legat atât la drumul expres Craiova -Pitesti, dar şi de centura Târgu Jiu.

Autorităţile au anunţat că dacă toate procedurile sunt finalizate până la sfârşitul acestei luni, iar dosarul este in regula, acestia au obligatia  ca Proiectul Tehnic şi Studiul de Fezabilitate să fie gata până în luna Iunie, anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here