La doi ani de la protestul diasporei, procurorii DIICOT dau o soluție parțială…

0
143

Procurorii DIICOT au venit cu o soluție la dosarul violențelor din 10 august la protestul diasporei care a avut loc în Piața Victoriei acum aproximativ doi ani. Nu s-au găsit probe ca ar fi fost o lovitură de stat după cum reiese din plângerea depusă la Parchet. Aceste proteste nu au fost organizate din timp, după cum susțin participanții care ulterior au depus plângeri penale.

DIICOT refuză să își asume responsabilitatea pentru urmărirea penală pentru purtarea abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu din data de 10 august 2018.

În privința plângerii făcute de către Jandarmeria Română, nu au existat probe care să afirme tentativa de răsturnare a ordinii constituționale, astfel protestul este considerat legitim.

Decizia Jandarmeriei de a înceta manifestațiile protestanților a fost considerată legitimă datorită faptului că o persoană din mulțime a furat pistolul unei femei jandarm.

Organizarea, coordonarea și modul de intervenție al jandarmilor au fost anchetate de către procurori, împotriva protestanților din Piața Victoriei din data de 10 august 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here