Boris Johnson îi ameninţă pe englezi cu un al treilea lockdown

0
256

Boris Johnson îi ameninţă pe englezi cu un al treilea lockdown

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson i-a avertizat joi pe englezi că dacă nu vor respecta restricţiile în vigoare împotriva coronavirusului riscă să se confrunte cu un nou lockdown naţional în noul an.

Elogiindu-i pe cei care au respectat regulile în timpul lockdown-ului naţional din noiembrie, Boris Johnson a spus că ei au prevenit ca sistemul de sănătate să fie “copleşit”.

El a avertizat totuşi ca populaţia să nu lase garda jos şi a afirmat că dacă restricţiile care se vor aplica din 2 decembrie nu sunt respectate, ar putea exista un nou lockdown în ianuarie.

“Dacă ne relaxăm acum, riscăm să pierdem controlul asupra acestui virus din nou, risipind ceea ce am obţinut cu greu şi forţându-ne să intrăm într-un nou lockdown în noul an, cu toate pagubele pe care le presupune asta”, le-a spus Johnson jurnaliştilor.

″Ştiu că acest lucru va aduce multe bătăi de cap şi o frustrare specială pentru sectorul ospitalităţii”, a adăugat el.

“Aş vrea să fie altfel, dar dacă este să ţinem deschise şcolile, aşa cum trebuie, atunci opţiunile noastre pentru a doborî această boală sunt reduse”, a spus prim-ministrul.

Comentariile lui Boris Johnson au fost făcute după ce guvernele englez şi scoţian au prezentat restricţiile pe care vor trebui să le respecte cetăţenii în timpul sezonului sărbătorilor.

Ministrul sănătăţii britanic, Matt Hancock, a dezvăluit într-un discurs susţinut în parlament care vor fi regiunile din Anglia care vor avea cele mai aprige restricţii locale când ţara iese din carantina naţională, pe 2 decembrie.

Hancock a spus că anumite oraşe din nordul Angliei şi din Midlands, printre care Manchester, Birmingham şi Leicester, se vor confrunta cu cele mai dure restricţii, cele de nivelul al 3-lea, în timp ce Londra este încadrată pentru moment la nivelul al 2-lea.

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon a anunţat parlamentul din ţara sa că restricţiile vor fi relaxate în perioada Crăciunului, 23-27 decembrie, pentru a le permite cetăţenilor să călătorească în Marea Britanie, astfel încât să se poată întâlni cu prietenii şi familia.

Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au convenit anterior în această săptămână să relaxeze restricţiile în perioada Crăciunului, pentru ca oamenii să-şi poată vedea familiile.

Unele dintre aceste reguli pentru perioada 23-27 decembrie le permit britanicilor să se întâlnească cu familiile din alte două gospodării, dar numai în locuinţe private, lăcaşe de cult şi spaţii în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here