Când va putea fi distribuit vaccinul pentru noul coronavirus

0
99

Posibilitatea de a apărea un vaccin contra Covid-19 se presupune că ar putea fi de la mijlocul anului 2021. OMS efectuează teste pentru cel puțin 20 de vaccinuri anti-coronavirus, sunt șanse destul de mari ca cel puțin unul să înceapă să fie distribuit.

Cercetările pentru descoperirea genomului virusului au început în luna ianuarie și s-au făcut progrese destul de mari în această privință. Progresele sunt cele mai rapide în acest domeniu față de orice altă boală. După descoperirea genomului virusului în luna ianuarie și până la prima testare în luna martie au trecut trei luni, un succes. Ultima fază de testare se încheie la un an după începutul cercetărilor pentru vaccin. Chiar dacă acestă fază se încheie asta nu înseamnă că vaccinul este eficient, sigur și gata să fie distribuit în masă.

Se efectuează un număr cât mai mare de teste asupra vaccinurilor descoperite pentru a crește șansele de a se descoperi unul adecvat. Vaccinul trebuie să protejeze aproximativ 70% din populație, dar în acest moment acesta poate proteja doar 20-30% din cazuri, ceea ce nu este suficient.

Cercetătorii OMS spun că există și cercetări care prezintă reacția imunitară a organismului care poate fi semnificativă. Se vor dezvolta celule memorie care în cazul unei expuneri a organismului la virus acesta să producă anticorpii necesari. Oamenii dezvoltă imunitate la infecții în mod natural, adică produc anticorpi. Există speranțe ca vaccinul să aibă aceleași rezultate.

În acest moment nu se cunoaște un caz de reinfectare cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here