Un studiu recent a descoperit faptul că vaccinurile standard făcute în copilărie ar dezvolta imunitatea împotriva coronavirusului. Unul dintre vaccinurile care produce imunitate este vaccinul împotriva tuberculozei, care le este administrat copiilor încă din maternitate, în România.
În Europa de vest, acest vaccin nu există în planul de imunizare, de peste 20 de ani. Peste 40% din persoanele infectate sunt asimptomatici iar unul dintre motive ar fi imunizarea din copilărie.
O cercetare făcută pe 137.000 de pacienți care sunt tratați în sistemul de sănătate american, arată că șapte dintre vaccinurile administrate au fost asociate cu o rată mult mai mică de infectare.
Cele mai multe cercetări sunt concentrate în jurul vaccinului BCG, cel care protejează împotriva tuberculozei. Acest vaccin stimulează rezistența naturală a corpului, așa-zisa imunitate.
Un medic de boli infecțioase, Emanoil Ceaușu a declarat faptul că infecția este atunci când virusul este prezent în organism iar acesta produce anticorpi care luptă și nu se produc leziuni, astfel nu apar semne de boală. Când sunt prezente leziuni, infecția se transformă în boală.
Încă nu se cunoște cât timp adulții păstrează această rezistență naturală, la mulți ani de la vaccinarea BCG. În cazul Covid-19, acestă imunitate dezvoltată cu ajutorul vaccinului BCG blochează înmulțirea virusului. După 4-5 zile apar anticorpii care o să circule în organism iar după încă 4-5 zile apar niște limfocite care omoară celulele infectate cu virusul Sars-Cov-2.
OMS a declarat faptul că, în țările în care copiii sunt vaccinați pentru tuberculoză încă din maternitate, sunt prezente mult mai puține cazuri de coronavirus. Dar vaccinul nu oferă protecție directă împotriva acestui virus.
În acest moment încă nu se cunoaște cât de puternică este imunitatea naturală la adulți, de aceea medicii recomandă vaccinarea anti-gripală.
[ajax_load_more loading_style=”blue” post_type=”post” button_label=”Alte stiri”]